Ontstaan Nieuws Agenda Concerten Kaartverkoop facebook

Home Nieuws

Diploma uitreiking Art4U | 4 juli 2017

Geslaagden in het zonnetje gezet!

Verberg bericht

Dinsdag 4 juli was er de jaarlijkse diploma uitreiking bij muziekschool Art4U. Er waren maar liefst 14 leerlingen van Sub Umbra die hun diploma in ontvangst mochten nemen:
Niveau A – Henk Wilbers, Floor Schipper, Tom de Ruiter, Maaike Heemskerk, Jelle de Roo
Niveau B – Femke van Rooij, Noal Hoeksema, Marlou Minnen, Bregje Snelders, Esther Spit
Niveau C – Menno van de Meerakker, Susanne Kishna, Tobias Paulusse
Niveau D – Karen Lomans
Allemaal van harte gefeliciteerd! Knap gedaan.

 

Midzomernachtconcert | 24 juni 2017 | 't Witven

Uniek muziekfestival wordt een grandioos evenement!

Verberg bericht

Na een voorbereiding van meer dan een jaar zit het eerste Midzomernacht Festival er helaas weer op. Voor de opbouw zijn vele vrijwilligers meerdere dagen in touw geweest, enkelen stonden op vrijdagochtend zelfs al om 05:00 uur bij 't Witven klaar om mee te helpen de "Perfect Sky" op te zetten. Maar het resultaat mocht er zijn; het zag er allemaal prachtig en zeer professioneel uit, met de Perfect Sky (in de lucht gehouden door de kraan van fa. Baetsen) over het grote podium als fantastisch middelpunt. Alles moest perfect zijn: de aankleding, de verlichting, het geluid en natuurlijk het allebelangrijkste: de artiesten!

Het Festival werd afgetrapt door de 4-koppige formatie "Klep your hands" die de sfeer er al lekker in bracht. Jammer dat net op het moment dat de eerste tonen te horen waren, het zachtjes begon te regenen... Daarna de opening van het hoofdprogramma door Harmonieorkest Sub Umbra en verstekt met Combo, samen met SUpercussion, leden van het leerlingenorkest en Djémbé-groep Jansa Moto. Gezamenlijk werd het door Marcel te Brake gecomponeerde "Beats and Orchestra" uitgevoerd.

Het vervolg met de artiesten Mark Peeters, Astrid Baggermans, Marlou Obers, trompettist Ruud Breuls en last but not least Charly Luske was een prachtige zomerse, muzikale coctail, waar het publiek zeer van heeft kunnen genieten. Evenals van de blazersformatie "Copchase" voor de "Afterparty"

Dit Midzomernachtconcert was tevens het afscheid van Sef Pijpers na 16 jaar dirigent van Harmonieorkest Sub Umbra. Waarlijk een afscheid op het hoogtepunt!

Aan dit festival zijn vele, vele uren aan voorbereiding voorafgegaan. Heel veel dank aan allen die dit mede mogelijk hebben gemaakt!!

Foto's van het festival, gemaakt door Marvin Slaats, zijn te bekijken in het fotoboek op de MZNC website.

 

Roefeldag | 17 juni 2017

Snuffelen bij de slagwerkers van SUpercussion.

Verberg bericht

Als onderdeel van de 25e Veldhovense Roefeldag mochten kinderen komen "snuffelen" bij de slagwerkgroep SUpercussion van Sub Umbra. Op deze landelijke Roefeldag kunnen kinderen van de lagere school actief kennismaken met heel veel winkels, bedrijven, verenigingen en andere organisaties met allerlei beroepen en hobby’s. Roefelen is eigenlijk een Vlaams woord en het betekent "ontdekken" of "snuffelen". Kinderen snuffelden die dag dus aan onze slagwerkinstrumenten. Op de foto's is te zien hoe percussiedocent Marcel te Brake van SUpercussion toekomstige slagwerkers enthousiasmeert. Hopelijk zien we de kinderen snel terug in één van onze jeugdorkesten. Kijk in ons fotoboek voor meer foto's.

 

Arjan Gaasbeek nieuwe dirigent Harmonieorkest

Verberg bericht

Trots kondigen wij onze aankomende nieuwe dirigent Arjan Gaasbeek aan. Hij zal in augustus het dirigeerstokje overnemen van Sef Pijpers.
Hartelijk welkom Arjan, samen gaan we een mooie muzikale toekomst tegemoet!

 

Concertwedstrijd De Adriaan | 9 april 2017

met Roberto Anwar als solist op Trombone.

Verberg bericht

Tijdens "De Adriaan", een 2-jaarlijkse muziekwedsrijd voor voor muziekverenigingen met een jonge solist(e), heeft Sub Umbra dit jaar deelgenomen met als solist Roberto Anwar op trombone. Roberto, 17 jaar oud en 10 jaar lid van Sub Umbra, heeft een goede uitvoering van "The Acrobat" laten horen, waarvoor hij beloond werd met 84 punten. Dit mag oprecht een mooi resultaat genoemd worden en daarom zijn we ook erg trots op onze solist! Dank aan de organisatie van De Adriaan voor de geweldige 2 dagen!

 

Open repetitie | 28 maart 2017

Grote drukte tijdens de jaarlijkse open repetitie van Sub Umbra!

Verberg bericht

Tijdens de druk bezochte jaarlijkse open repetitie van Harmonie Sub Umbra verzorgden het Beginnersorkest, Leerlingenorkest, Blazersklas van BS de Meerhoef en groep 4 van BS de Meerhoef weer een mooi pogramma. Daarna kon iedereen die belangstelling had, zelf gaan proberen geluid te krijgen uit verschillende instrumenten tijdens de "Instrumentenmarkt". En met een paar aanwijzingen van de muzikanten van de harmonie, lukte dat bij vrijwel iedereen! Hopelijk heeft dit veel kinderen enthousiast gemaakt en mogen we hen binnenkort ook als nieuwe leeling verwelkomen bij onze harmonie! En misschien tijdens de open repetitie volgend jaar zelf op een muziekinstrument laten horen hoeveeel je in een jaar tijd kunt leren!

Kijk in ons fotoboek voor meer foto's van de open repetitie.

 

Studiekamp België | 10/11/12 maart 2017

Afscheid Gert Verrydt als dirigent Leerlingenorkest

Verberg bericht

Tijdens het 3-daags studiekamp voor de leerlingen van Sub Umbra, dit maal gehouden in "De Bosuil" in Sint-Huibrechts-Lille (België), heeft Gert Verrydt afscheid genomen als dirigent van het Leerlingenorkest. Onder zijn leiding én door de inzet van de opleidingscommissie, is het orkest opgebloeid en het aantal leerlingen toegenomen tot een volwaardig orkest. Namens bestuur en leden werd Gert door Marco Roosen bedankt voor 7 jaar dirigent en voor zijn grote bijdrage aan onze vereniging.
Het dirigeerstokje werd overgegeven aan Ivo Allers als de opvolger van Gert. Het voorjaarszonnetje scheen en er waren heel wat ouders, opa's, oma's en leden van Sub Umbra aanwezig tijdens de optredens van Beginners- en Leerlingenorkest.
Het hele kampweekend was wederom een groot succes, met naast repetities ook veel plezier, spelletjes, kampvuur en weinig slaap!

 

Flamingo's in Veldhoven | 26 februari 2017

Gespot tijdens de Rommelgatse optocht

Verberg bericht

Uit: Veldhoven Weekblad - week 8
Veldhoven – Er zijn een 60-tal flamingo’s gespot op het strandbad ’t Witven in Veldhoven. Boer Harmsen zag ’s morgens vroeg als eerste de vogels toen hij met zijn trekker naar het land reed. Veel en veel te vroeg volgens deskundigen uit Wageningen. Volgens bioloog Prof. Dr. Warmergraag zou dat best eens kunnen liggen aan de klimaatverandering. Hij zegt: “De flamingo’s zijn veel te vroeg zo midden in de winter. Normaal gesproken zouden ze midzomer zo rond 24 juni kunnen komen aanvliegen in Veldhoven. Wellicht is hun instinct in de war en raakten ze zo de weg kwijt”. Ze worden nu liefdevol opgevangen door de eigenaren Ben en Annemieke Burgmans van strandbad ’t Witven. Prof. Dr. Warmergraag heeft de familie geadviseerd de flamingo’s toch zeker volop in beweging te blijven houden om de vogels beter te beschermen tegen de kou, Ze zullen dan ook in colonne als “Sixty shades of pink” deelnemen aan de Rommelgatse optocht.

Meer foto's van deze bijzondere vogels zijn te vinden in ons fotoboek

Foto van de groep Flamingo's tijdens de Rommelgatse optocht.
Klik op de foto voor een uitvergroting.

 

Voorspeelmiddag Sub Umbra | 5 februari 2017

Leden van Sub Umbra laten van zich horen!

Verberg bericht

Tijdens de jaarlijkse voorspeelmiddag is het publiek in De Ligt getracteerd op mooie optredens van onze leden. Het heeft kunnen genieten van prachtige voorspeelmuziek door de allerjongste leerlingen. Maar zeker toen de meer gevorderde leerlingen lieten horen wat ze in huis hadden, was het niveau dusdanig goed dat de gespeelde werken ook prima zouden passen als onderdeel van een officieel concert! Complimenten aan de uitvoerenden, maar niet op z'n minst ook aan de organisatie! Dank voor alle inspanningen en wat mogen we als Sub Umbra trots zijn op deze "TOP"-muzikanten.

Meer foto's van de voorspeelmiddag zijn te vinden in het Fotoalbum op de ledenpagina!

 

Muziek voor Mensen van Veldhoven | 29 jan 2017

Concert i.s.m. Nationaal Jeugd Fanfare Orkest

Verberg bericht

Als klein dankjewel voor de vele vrijwilligers uit de gemeente Veldhoven werden zij uitgenodigd voor het concert "Muziek voor Mensen van Veldhoven, Samen zijn wij één!". De optredens tijdens deze muzikale avond in een volle Kerk van Christus Koning in Meerveldhoven werden verzorgd door het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest (NJFO) o.l.v. Danny Oosterman en Harmonie Sub Umbra o.l.v. Sef Pijpers. Voor de muzikanten van het NJFO betekende dit een extra druk weekend, want de gehele zaterdag en zondagochtend waren ze al present in "De Ligt" voor repetities.
Sub Umbra speelde onder andere "La Mezquita De Cordoba" van Julie Giroux, "Palladio" van Karl Jenkins, de Beatles medly en "Egyptischer Marsch" van Johann Strauss.
Na de pauze vervolgde het NJFO met indrukwekkende solo's op Trombone, Bugel en Euphonium. Uitgevoerd werden onder andere “Music of the Spheres” van Philipe Sparke, "Collage voor Fanfareorkest” van Jan de Haan, “Brilliante” van Peter Graham en “Pavane pour Infante Défunte” van Maurice Ravel.

 

Philips Symphonie Orkest | 22 jan 2017

Sprookjes uit 1001 nacht | De Schalm

Verberg bericht

Als "voorprogromma" van het concert "Sprookjes uit 1001 nacht" door het Philips Symphonieorkest (PSO) heeft het leerlingenorkest van Sub Umbra opgetreden in de foyer van de Schalm.
Tijdens het concert van het PSO werd het laatste muziekstuk "Fata Morgana" gespeeld door het PSO orkest aangevuld met veel kinderen. Vanuit Sub Umbra waren dat 3 kinderen uit het beginnersorkest en 5 uit het leerlingenorkest: Menno, Thomas, Jelle, Maaike, Floor, Evi, Suzanne en Sarike. Goed gedaan!

 

Ritmisch Kerstinkopen doen met SUpercussion | 18 dec 2016

Verberg bericht

Leuke kerstoptredens van Supercussion tijdens Kerstshoppen in het City centrum!

 

Young Musicians Spread Their Wings | 1 nov 2016

Verberg bericht

Een film over de uitvoering "Young Musicians Spread Their Wings", waaraan ook een aantal leden van Sub Umbra hebben deelgenomen.
Met dank aan Widjai Kishna.

 

Sinterklaas bezoekt Sub Umbra | 19 nov 2016

Verberg bericht

Ook dit jaar is de Sint de kinderen van Sub Umbra niet vergeten en heeft hij samen met zijn Pieten een bezoek gebracht aan onze harmonie.
Met dank aan Jelmer voor de foto's. Meer foto's zijn te vinden op de ledenpagina.

 

Drum workshop bij Cult & Tumult | 25 sep 2016

Verberg bericht

Druk bezochte Jamsessie van Harmonie Sub Umbra tijdens Cult&Tumult. Mooi om te zien hoe ritme en teambuilding spontaan ontstaan. Marcel Verbruggen gaf in 3 workshops ruim 60 kinderen een impressie van ritme & beat. Voor wie de smaak te pakken heeft gekregen, nodigen wij van harte uit om eens een kijkje te nemen bij onze slagwerkklas SUbeat.

 

Burenconcert | 19 juli 2016

Verberg bericht

Met een "Burenconcert" op het grasveld voor De Ligt en onder tropische omstandigheden heeft Sub Umbra dit muzikale seizoen afgesloten. De kinderen die de afgelopen weken hebben deelgenomen aan de "SUperblaasclub" en "SUperslagwerkclub", mochten het publiek laten horen wat ze allemaal geleerd hebben in de korte tijd dat ze op een echt instrument mochten oefenen. Daarbij werden ze begeleid door het Leerlingorkest van Sub Umbra. Daarna liet het Leerlingorkest horen én zien waarom ze er in Dierenrijk Nuenen met de eerste prijs vandoor zijn gegaan. Na een korte pauze speelde het Harmonieorkest nog enkele temperamentvolle nummers, waarna voor alle muzikanten de zomervakantie echt begonnen was.
In september pakken we de instrumenten weer op!

 

1e prijs Leerlingenorkest | 26 juni 2016

Verberg bericht

Het leerlingenorkest heeft zeer groot succes behaald door de eerste prijs te winnen tijdens de concertcompetitie in Dierenrijk Nuenen. Speciaal voor ons is voor dit "concours" door componist Jeroen Geurts een nieuw muziekstuk geschreven, getiteld "Op avontuur in het rijk der dieren". Het stuk is gebaseerd op het thema van Dierenrijk en er zitten verschillende verwijzingen in naar andere (dieren)composities zoals "Carnaval des animaux" van Saint-Saëns, "Het zwanenmeer" van Tchaikovsky, "Peter en de Wolf" van Rismky-Korsakov, "Also Sprach Zarathustra" van Strauss en "De Schilderijententoonstelling" van Mussorgsky. Het optreden vandaag in Dierenrijk was de "wereldpremière" van dit muziekstuk.

De jury waardeerde de muzikaliteit zeer hoog en daarnaast vond men het speciaal geschreven arrangement van hoge kwaliteit en origin. Tijdens de toespraak van de jury werd gesproken van een Musical, een groot compliment dus. Het was dan ook een zeer geslaagde dag waar het plezier er van afspatte bij alle deelnemers.

Klik op de foto voor een uitvergroting.

 

Young Maestro | 10 juni 2016

Verberg bericht

Tijdens het concert "Young Maestro" werd afwisselend door de aankomende dirigenten Thom Roosen, Fonteini Angeli en Simeon Mulder de "baton" ter hand genomen om Sub Umbra te dirigeren. In het kader van hun opleiding aan het Brabants Concervatorium in Tilburg, mochten de drie studenten ervaring opdoen met het leiden van een, voor deze gelegenheid met o.a. strijkers versterkt orkest. Niet alleen voor hen zeer leerzaam, maar ook voor de orkestleden waren de aanwijzingen tijdens de repetities van docent Arjan Tien een bijzondere ervaring. Alle drie studenten kregen na afloop te horen dat ze voor het overgangsexamen geslaagd zijn, dus het was niet alleen een muzikaal mooie, maar ook een succesvolle avond.
Meer foto's in ons fotoboek

 

Open repetite | 19 april 2016

Lees verder

 

Concert PSO | 17 april 2016

Lees verder

 

Scholenproject | 14 april 2016

Lees verder

 

Zaterdag 2 april 2016 | Jeugd Solisten Concours

Lees verder

 

JeugdProms 2016 | 12 maart 2016

Lees verder

 

Potgrondactie | 5 maart 2016

Lees verder

 

28 februari 2016 | Faminomenaal Muzikaal

Lees verder

 

6 & 7 februari 2016 | Carnaval

Lees verder

 

------------------------------------------------------------------------

Meer (oudere) nieuwsberichten kunt u vinden in het "Archief".

 

Harmonie Sub Umbra op Facebook en Twitter

Sub Umbra ook te volgen op Facebook en Twitter
Kijk snel op www.facebook.com/subumbra en word ook vriend!
Of word een volger op Twitter: https://twitter.com/sub_umbra

 

facebook

Laatste nieuws Sub Umbra:
04/07: Geslaagden Art4U
24/06: MidZomerNachtFestival
17/06: Roefeldag
01/05: Nieuwe dirigent
--- Kijk bij NIEUWS ---
Zondagmiddag 19 november
Middagconcert met Arjan Gaasbeek als nieuwe dirigent harmonieorkest. Alle geledingen treden op.
De Schalm