Ontstaan Nieuws Agenda Concerten Kaartverkoop facebook

Home Nieuws

Concertwedstrijd De Adriaan | 9 april 2017

met Roberto Anwar als solist op Trombone.

Verberg bericht

Tijdens "De Adriaan", een 2-jaarlijkse muziekwedsrijd voor voor muziekverenigingen met een jonge solist(e), heeft Sub Umbra dit jaar deelgenomen met als solist Roberto Anwar op trombone. Roberto, 17 jaar oud en 10 jaar lid van Sub Umbra, heeft een goede uitvoering van "The Acrobat" laten horen, waarvoor hij beloond werd met 84 punten. Dit mag oprecht een mooi resultaat genoemd worden en daarom zijn we ook erg trots op onze solist! Dank aan de organisatie van De Adriaan voor de geweldige 2 dagen!

 

Open repetitie | 28 maart 2017

Grote drukte tijdens de jaarlijkse open repetitie van Sub Umbra!

Verberg bericht

Tijdens de druk bezochte jaarlijkse open repetitie van Harmonie Sub Umbra verzorgden het Beginnersorkest, Leerlingenorkest, Blazersklas van BS de Meerhoef en groep 4 van BS de Meerhoef weer een mooi pogramma. Daarna kon iedereen die belangstelling had, zelf gaan proberen geluid te krijgen uit verschillende instrumenten tijdens de "Instrumentenmarkt". En met een paar aanwijzingen van de muzikanten van de harmonie, lukte dat bij vrijwel iedereen! Hopelijk heeft dit veel kinderen enthousiast gemaakt en mogen we hen binnenkort ook als nieuwe leeling verwelkomen bij onze harmonie! En misschien tijdens de open repetitie volgend jaar zelf op een muziekinstrument laten horen hoeveeel je in een jaar tijd kunt leren!

Kijk in ons fotoboek voor meer foto's van de open repetitie.

 

Studiekamp België | 10/11/12 maart 2017

Afscheid Gert Verrydt als dirigent Leerlingenorkest

Verberg bericht

Tijdens het 3-daags studiekamp voor de leerlingen van Sub Umbra, dit maal gehouden in "De Bosuil" in Sint-Huibrechts-Lille (België), heeft Gert Verrydt afscheid genomen als dirigent van het Leerlingenorkest. Onder zijn leiding én door de inzet van de opleidingscommissie, is het orkest opgebloeid en het aantal leerlingen toegenomen tot een volwaardig orkest. Namens bestuur en leden werd Gert door Marco Roosen bedankt voor 7 jaar dirigent en voor zijn grote bijdrage aan onze vereniging.
Het dirigeerstokje werd overgegeven aan Ivo Allers als de opvolger van Gert. Het voorjaarszonnetje scheen en er waren heel wat ouders, opa's, oma's en leden van Sub Umbra aanwezig tijdens de optredens van Beginners- en Leerlingenorkest.
Het hele kampweekend was wederom een groot succes, met naast repetities ook veel plezier, spelletjes, kampvuur en weinig slaap!

 

Flamingo's in Veldhoven | 26 februari 2017

Gespot tijdens de Rommelgatse optocht

Verberg bericht

Uit: Veldhoven Weekblad - week 8
Veldhoven – Er zijn een 60-tal flamingo’s gespot op het strandbad ’t Witven in Veldhoven. Boer Harmsen zag ’s morgens vroeg als eerste de vogels toen hij met zijn trekker naar het land reed. Veel en veel te vroeg volgens deskundigen uit Wageningen. Volgens bioloog Prof. Dr. Warmergraag zou dat best eens kunnen liggen aan de klimaatverandering. Hij zegt: “De flamingo’s zijn veel te vroeg zo midden in de winter. Normaal gesproken zouden ze midzomer zo rond 24 juni kunnen komen aanvliegen in Veldhoven. Wellicht is hun instinct in de war en raakten ze zo de weg kwijt”. Ze worden nu liefdevol opgevangen door de eigenaren Ben en Annemieke Burgmans van strandbad ’t Witven. Prof. Dr. Warmergraag heeft de familie geadviseerd de flamingo’s toch zeker volop in beweging te blijven houden om de vogels beter te beschermen tegen de kou, Ze zullen dan ook in colonne als “Sixty shades of pink” deelnemen aan de Rommelgatse optocht.

Meer foto's van deze bijzondere vogels zijn te vinden in ons fotoboek

Foto van de groep Flamingo's tijdens de Rommelgatse optocht.
Klik op de foto voor een uitvergroting.

 

Voorspeelmiddag Sub Umbra | 5 februari 2017

Leden van Sub Umbra laten van zich horen!

Verberg bericht

Tijdens de jaarlijkse voorspeelmiddag is het publiek in De Ligt getracteerd op mooie optredens van onze leden. Het heeft kunnen genieten van prachtige voorspeelmuziek door de allerjongste leerlingen. Maar zeker toen de meer gevorderde leerlingen lieten horen wat ze in huis hadden, was het niveau dusdanig goed dat de gespeelde werken ook prima zouden passen als onderdeel van een officieel concert! Complimenten aan de uitvoerenden, maar niet op z'n minst ook aan de organisatie! Dank voor alle inspanningen en wat mogen we als Sub Umbra trots zijn op deze "TOP"-muzikanten.

Meer foto's van de voorspeelmiddag zijn te vinden in het Fotoalbum op de ledenpagina!

 

Muziek voor Mensen van Veldhoven | 29 jan 2017

Concert i.s.m. Nationaal Jeugd Fanfare Orkest

Verberg bericht

Als klein dankjewel voor de vele vrijwilligers uit de gemeente Veldhoven werden zij uitgenodigd voor het concert "Muziek voor Mensen van Veldhoven, Samen zijn wij één!". De optredens tijdens deze muzikale avond in een volle Kerk van Christus Koning in Meerveldhoven werden verzorgd door het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest (NJFO) o.l.v. Danny Oosterman en Harmonie Sub Umbra o.l.v. Sef Pijpers. Voor de muzikanten van het NJFO betekende dit een extra druk weekend, want de gehele zaterdag en zondagochtend waren ze al present in "De Ligt" voor repetities.
Sub Umbra speelde onder andere "La Mezquita De Cordoba" van Julie Giroux, "Palladio" van Karl Jenkins, de Beatles medly en "Egyptischer Marsch" van Johann Strauss.
Na de pauze vervolgde het NJFO met indrukwekkende solo's op Trombone, Bugel en Euphonium. Uitgevoerd werden onder andere “Music of the Spheres” van Philipe Sparke, "Collage voor Fanfareorkest” van Jan de Haan, “Brilliante” van Peter Graham en “Pavane pour Infante Défunte” van Maurice Ravel.

 

Philips Symphonie Orkest | 22 jan 2017

Sprookjes uit 1001 nacht | De Schalm

Verberg bericht

Als "voorprogromma" van het concert "Sprookjes uit 1001 nacht" door het Philips Symphonieorkest (PSO) heeft het leerlingenorkest van Sub Umbra opgetreden in de foyer van de Schalm.
Tijdens het concert van het PSO werd het laatste muziekstuk "Fata Morgana" gespeeld door het PSO orkest aangevuld met veel kinderen. Vanuit Sub Umbra waren dat 3 kinderen uit het beginnersorkest en 5 uit het leerlingenorkest: Menno, Thomas, Jelle, Maaike, Floor, Evi, Suzanne en Sarike. Goed gedaan!

 

Ritmisch Kerstinkopen doen met SUpercussion | 18 dec 2016

Verberg bericht

Leuke kerstoptredens van Supercussion tijdens Kerstshoppen in het City centrum!

 

Young Musicians Spread Their Wings | 1 nov 2016

Verberg bericht

Een film over de uitvoering "Young Musicians Spread Their Wings", waaraan ook een aantal leden van Sub Umbra hebben deelgenomen.
Met dank aan Widjai Kishna.

 

Sinterklaas bezoekt Sub Umbra | 19 nov 2016

Verberg bericht

Ook dit jaar is de Sint de kinderen van Sub Umbra niet vergeten en heeft hij samen met zijn Pieten een bezoek gebracht aan onze harmonie.
Met dank aan Jelmer voor de foto's. Meer foto's zijn te vinden op de ledenpagina.

 

Drum workshop bij Cult & Tumult | 25 sep 2016

Verberg bericht

Druk bezochte Jamsessie van Harmonie Sub Umbra tijdens Cult&Tumult. Mooi om te zien hoe ritme en teambuilding spontaan ontstaan. Marcel Verbruggen gaf in 3 workshops ruim 60 kinderen een impressie van ritme & beat. Voor wie de smaak te pakken heeft gekregen, nodigen wij van harte uit om eens een kijkje te nemen bij onze slagwerkklas SUbeat.

 

Burenconcert | 19 juli 2016

Verberg bericht

Met een "Burenconcert" op het grasveld voor De Ligt en onder tropische omstandigheden heeft Sub Umbra dit muzikale seizoen afgesloten. De kinderen die de afgelopen weken hebben deelgenomen aan de "SUperblaasclub" en "SUperslagwerkclub", mochten het publiek laten horen wat ze allemaal geleerd hebben in de korte tijd dat ze op een echt instrument mochten oefenen. Daarbij werden ze begeleid door het Leerlingorkest van Sub Umbra. Daarna liet het Leerlingorkest horen én zien waarom ze er in Dierenrijk Nuenen met de eerste prijs vandoor zijn gegaan. Na een korte pauze speelde het Harmonieorkest nog enkele temperamentvolle nummers, waarna voor alle muzikanten de zomervakantie echt begonnen was.
In september pakken we de instrumenten weer op!

 

1e prijs Leerlingenorkest | 26 juni 2016

Verberg bericht

Het leerlingenorkest heeft zeer groot succes behaald door de eerste prijs te winnen tijdens de concertcompetitie in Dierenrijk Nuenen. Speciaal voor ons is voor dit "concours" door componist Jeroen Geurts een nieuw muziekstuk geschreven, getiteld "Op avontuur in het rijk der dieren". Het stuk is gebaseerd op het thema van Dierenrijk en er zitten verschillende verwijzingen in naar andere (dieren)composities zoals "Carnaval des animaux" van Saint-Saëns, "Het zwanenmeer" van Tchaikovsky, "Peter en de Wolf" van Rismky-Korsakov, "Also Sprach Zarathustra" van Strauss en "De Schilderijententoonstelling" van Mussorgsky. Het optreden vandaag in Dierenrijk was de "wereldpremière" van dit muziekstuk.

De jury waardeerde de muzikaliteit zeer hoog en daarnaast vond men het speciaal geschreven arrangement van hoge kwaliteit en origin. Tijdens de toespraak van de jury werd gesproken van een Musical, een groot compliment dus. Het was dan ook een zeer geslaagde dag waar het plezier er van afspatte bij alle deelnemers.

Klik op de foto voor een uitvergroting.

 

Young Maestro | 10 juni 2016

Verberg bericht

Tijdens het concert "Young Maestro" werd afwisselend door de aankomende dirigenten Thom Roosen, Fonteini Angeli en Simeon Mulder de "baton" ter hand genomen om Sub Umbra te dirigeren. In het kader van hun opleiding aan het Brabants Concervatorium in Tilburg, mochten de drie studenten ervaring opdoen met het leiden van een, voor deze gelegenheid met o.a. strijkers versterkt orkest. Niet alleen voor hen zeer leerzaam, maar ook voor de orkestleden waren de aanwijzingen tijdens de repetities van docent Arjan Tien een bijzondere ervaring. Alle drie studenten kregen na afloop te horen dat ze voor het overgangsexamen geslaagd zijn, dus het was niet alleen een muzikaal mooie, maar ook een succesvolle avond.
Meer foto's in ons fotoboek

 

Open repetite | 19 april 2016

Lees verder

 

Concert PSO | 17 april 2016

Lees verder

 

Scholenproject | 14 april 2016

Lees verder

 

Zaterdag 2 april 2016 | Jeugd Solisten Concours

Lees verder

 

JeugdProms 2016 | 12 maart 2016

Lees verder

 

Potgrondactie | 5 maart 2016

Lees verder

 

28 februari 2016 | Faminomenaal Muzikaal

Lees verder

 

6 & 7 februari 2016 | Carnaval

Lees verder

 

20 December 2015 | Optreden Beginnersorkest in Groenrijk

Lees verder

 

5 December 2015 | Sinterklaasochtend in Kortonjo

Lees verder

 

24 November 2015 | Joop van Rooij benoemd als Erelid

Lees verder

 

21 November 2015 | Sinterklaas bij Sub Umbra

Lees verder

 

14 November 2015 | Uitslag Concours Harmonieorkest

Lees verder

 

22 November 2015 | Slagwerkfestival

Lees verder

 

18 oktober 2015 | Beginnersorkestendag

Lees verder

 

25 oktober 2015 | Concert samen met Fanfare Hartog in Oss

Lees verder

 

10 & 11 oktober 2015 | Geslaagd Jeugdkamp

Lees verder

 

17 juli 2015 | Bruiloft Gert Verrydt & Will Vissers

Lees verder

 

7 juli 2015 | Diploma uitreiking Art4U

Lees verder

 

25 juni 2015 | D-examen Gijs Roosen

Lees verder

 

Uitslag Slagzinwedstrijd Open dag Art4U

Lees verder

 

27 april 2015 | Sub Umbra op Oranjemarkt

Verberg bericht

 

24 april 2015 | Lintjesregen daalt neer over Sub Umbra

Verberg bericht

 

Zondag 12 april 2015 | De Adriaan

Prima resultaat van Gijs Roosen als solist op hobo.

Verberg bericht

 

Dinsdag 7 april 2015 | Open Repetitie Leerlingenorkest

Verberg bericht

 

Zaterdag 4 april 2015 | Jeugd Solisten Concours

Lees verder

 

14 maart 2015 | 1e Potgrondactie

Sub Umbra's eerste potgrondactie gezellig én geslaagd!

Lees verder

 

11 maart 2015 | Scholenproject

Afsluiting van Scholenproject in Art4U

Lees verder

 

1 februari 2015 | Voorspeelmiddag

Leden van Sub Umbra "laten van zich horen"!

Lees verder

 

10 januari 2015 | Concert "Verrassende Ontmoetingen"

Impressie van optreden in Tilburg

Lees verder

 

16 november 2014| Concert "Samen Muzikaal"

Lees verder

 

26 oktober 2014 | Serenade voor Albert Groenen

Serenade voor de 75-jarige

Lees verder

 

12 oktober 2014 | Beginnersorkestendag

Lees verder

 

Thom Roosen Nederlands Kampioen!

Lees verder

 

Expositie in Bibliotheek geopend tijdens Cult&Tumult

Lees verder

 

Kienavond Sub Umbra stopt

Vereniging is Corrie dankbaar voor het jarenlang organiseren van de kienavonden

Lees verder

 

Dweildag Hoogeloon

Lees verder

 

Muziekexamens

Lees verder

 

Kranten vol lof over optreden in Balzhofen

Lees verder

 

Aankondiging optreden Pfingstmusikfest Balzhofen

De promotie voor het optreden van Sub Umbra in de lokale pers

Lees verder

 

Aubade voor Tony van Rooij

Lees verder

 

Kampweekend leerlingen

Lees verder

 

Scholenproject en Kids Music Fantasy

Lees verder

 

Bezoek Konigin Máxima tijdens Muziekworkshop

Lees verder

 

Jubileumconcert Sub Umbra en Phoenix groot succes!

Lees verder

 

Sub Umbra in het Nieuws

Meerveldhovense mega-productie met Vocaal ensemble Phoenix

Lees verder

 

Rommelgatse Carnavalsoptocht 2014

Sub Umbra wederom in de prijzen met thema "City passage goes America"

Lees verder

 

Repetities Carmina Burana & Queen Symphony

De gezamenlijke repetities met koor voor concert Carmina Burana & Queen Symphony zijn gestart

Lees verder

 

Voorspeelmiddag in De Ligt

Jaarlijkse voorspeelmiddag van Sub Umbra

Lees verder

 

Willy van Kemenade

Sub Umbra treurt om overlijden Willy

lees verder

 

Beginnersorkest krijgt versterking

Lees verder

 

Stichting Woondroom Veldhoven

Marijke's Woondroom verkozen tot goed doel mede dankzij stemmen van Sub Umbra

Lees verder

 

Familieconcert Sub Umbra in muziekschool Art4U

Met optredens van de volledige Sub Umbra familie

Lees verder

 

Intocht Sinterklaas

Sub Umbra verwelkomt Sint Nicolaas in Veldhoven

Lees verder

 

Uitreiking diploma's muziekschool Art4U

Uitslagen van de muziekexamens

Lees verder

 

Dirigentenexamen Gert Verrydt

Verslag van het examenconcert van Gert Verrydt, dirigent van ons Leerlingorkest

Lees verder

 

De Adriaan - Riethoven

Optreden Harmonie Sub Umbra met solist Ingmar Westerhof

Lees verder

 

Jeugd Solisten Concours

Uitslagen van het JSC

Lees verder

 

Scholenproject in Art4U

Afsluiting van "Scholenproject" met 4 Veldhovense basisscholen in Art4U

Lees verder

 

Carnaval 2013

Sfeerimpressie carnavalsoptocht

Lees verder

 

Beginnersorkest krijgt versterking!

Het beginnersorkest is sinds kort weer een beetje groter geworden.

Lees verder

 

Concert "Brabantse Gezelligheid"

Verslag van het najaarsconcert van het harmonieorkest van Sub Umbra.

Lees verder

 

Harmonie Sub Umbra op Facebook en Twitter

Sub Umbra ook te volgen op Facebook en Twitter
Kijk snel op www.facebook.com/subumbra en word ook vriend!
Of word een volger op Twitter: https://twitter.com/sub_umbra

 

facebook

------------------------------------------------------------------------

Meer (oudere) nieuwsberichten kunt u vinden in het "Archief".

Laatste nieuws Sub Umbra:
09/04: De Adriaan
28/03: Open repetitie
10-12/03: Studiekamp
26/02: Flamingo's gespot
--- Kijk bij NIEUWS ---
Zaterdag 24 juni
Midzomernachtconcert
t Witven

Dinsdag 11 juli
Openluchtconcert
Grasveld voor De Ligt